Hazımsızlığa iyi gelen 7 rahatlatıcı bitki: Bağırsakları çalıştırıyor, karaciğeri toksinlerden arındırıyor

Sindirim sorunları bazen yemekten sonra kendimizi gerçekten rahatsız hissetmemize neden olabilir. Ancak bitki çayları, sindirim sorunlarını çözme ve bağırsak sağlığını iyileştirme açısından doğal bir tedavi görevi görebilir. Çeşitli tıbbi özellikler açısından zengin olan bu çaylar sadece mideyi yatıştırmakla kalmaz, aynı zamanda çok sayıda sağlık faydası da sağlar.

Nane çayı, sindirim sağlığı için faydalarla dolu, herhangi bir yemeği sonlandırmanın keyifli bir yoludur. Eski Mısır zamanlarından beri kullanılan nane, hazımsızlığı tedavi etmede etkili olan mentol içerir.Sindirim sisteminin kaslarını gevşeterek karın ağrısını ve irritabl bağırsak sendromuyla ilgili semptomları hafifletmeye yardımcı olur. Bu rahatlatıcı çay, mide bulantısını önlerken gazı ve şişkinliği azaltabilir. Taze veya kurutulmuş nane yapraklarını 5-10 dakika sıcak suda demleyin. Ekstra lezzet için bal veya limon ekleyin.Zencefil, sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmanıza yardımcı olur. Mide bulantısını yatıştırma yeteneğiyle bilinen zencefil çayı, özellikle hamilelik sırasında faydalıdır ancak hareket hastalığı ve kemoterapi kaynaklı mide bulantısı gibi çeşitli mide rahatsızlıklarını hafifleterek herkese fayda sağlar.Zencefil tükürük ve safra üretimini uyararak düzgün sindirimi destekler. Dilimlenmiş zencefili 10-15 dakika suda kaynatın. İsterseniz süzün ve bal ve limon ekleyinRezene çayı, sindirim şikayetlerine karşı yatıştırıcı özellikleriyle ünlüdür. İltihap önleyici ve antimikrobiyal bir bitki olan rezene, bağırsak dengesini geri kazandırır ve sağlıklı sindirimi teşvik eder.Fesleğen çayı sindirime yardımcı olurken aynı zamanda sindirim sorunlarının yaygın tetikleyicisi olan stresi azaltır. Adaptojenik özellikleri vücudun stresle başa çıkmasına yardımcı olur ve gaz ve şişkinliği azaltarak sindirim sağlığını iyileştirir. Taze veya kurutulmuş tulsi yapraklarını 5-7 dakika sıcak suda bekletin. Tatlılık için bal ekleyin.Papatya çayı sakinleştirici etkileriyle bilinir ancak aynı zamanda önemli sindirim faydaları da sunar. Anti-inflamatuar özellikleri sindirim sisteminin kaslarını gevşetir, rahatsızlığı azaltır ve daha iyi sindirimi destekler.
Papatya, çeşitli mide sorunlarıyla bağlantılı ağrı semptomlarını ve iltihabı hafifletebilir. Huzurlu bir fincan için bir papatya çayı poşetini veya bir çay kaşığı kurutulmuş papatya çiçeğini sıcak suda bekleİshal ve hazımsızlığa neden olabilen zararlı bakterilerle savaşırken, huzursuz bağırsak sendromu (IBS) semptomlarını hafifletir. Bir yemek kaşığı rezene tohumunu ezin ve 5-7 dakika sıcak suda bekletin. Süzün ve tadını çıkarın.Tarçın çayı rahatlatıcı bir tadı güçlü sindirim faydalarıyla birleştirir. Antimikrobiyal ve anti-inflamatuar özellikleriyle bilinen tarçın, sindirimi uyarırken kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur. Bağırsaktaki zararlı bakterilerle savaşır ve genel sindirim sağlığını destekler. Tarçın çubuklarını kaynar suda 10-15 dakika kaynatın. Süzün ve bir miktar bal ile tadını çıkarınMeyan kökü, bağırsak sağlığını desteklerken bitki çaylarına doğal olarak tatlı bir tat katar. Yüzyıllardır bir çare olarak kullanılmış olup, asit reflüsünü ve mide ekşimesini etkili bir şekilde yatıştırırken karaciğeri toksinlerden korur. Meyan kökü çayı mide astarını yatıştırır ve bu da tahriş veya iltihabı olanlar için uygun hale getirir. Meyan kökünü süzmeden önce yaklaşık 10 dakika suda kaynatın.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir