Hosting Nasıl Alınır ? Hosting ve Domain Nasıl Alınır (Birlikte)

WPMAVI. WPMAVI – Türkiye WordPress Rehberi

Hosting nasıl alınır ? Birlikte hosting ve domain nasıl alınır ? Domain adresim var, ben sadece hosting almak istiyorum ya da birlikte domain ve hosting almak istiyorum ancak host + domain nasıl alınır bilmiyorum diyorsanız,

Sizin için bu işlemleri nasıl yapacağınıza dair internette bulabileceğiniz en doğru yolu gösterici rehberi hazırladım.

Eğer bir  site kurmakblog açmak ya da istediğim bir domain uzantısında şirket veya kurumsal bir mail adresi (info@domain.com – bilgi@domain.com – isimsoyisim@domain.com vs. gibi) almak istiyorum diyorsanız;

Bu işlemleri gerçekleştirmenin temelinde gereksinim duyulan 2 şey var. Bunlar hosting ve domain.

Muhtemelen zaten siz de bunun farkında olarak, özellikle google’da hosting satın alma veya hosting ve domain alma şeklinde bir aratma yaparak bu içeriğe geldiniz. Dolayısı ile hosting ve domain ne işe yarar, neden gereklidir vs. gibi konulara hiç girmeden, direkt olarak domain ve hosting nasıl alınır anlatımına geçiyorum.

1- Host – Domain Ne Demek?
2- Hosting ve Domain Nasıl Alınır? (Yabancı Firma)
3- Hosting ve Domain Nasıl Alınır? (Yerli Firma)
4- Son Olarak

VİDEOLU ANLATIM



Hosting ve Domain Ne Demek?

Host ve domain satın alma adımlarından hemen önce bu iki terimin ne işe yaradığını bilseniz de tam olarak ne anlama geldiklerini bilmeyenler için çok kısa bir şekilde açıklama yapmamda da fayda var diye düşünüyorum.

Hosting ne demek ? Domain ne demek ?

Hosting: Türkçesi barındırma olan bu kelime, internet için kullanıldığında web barındırma olarak niteleniyor. Şimdiye kadar ziyaret ettiğiniz her web sitesi bir sunucuda barındırılır. Buna şu an okuduğunuz wpmavi.com’da, google.com’da veya youtube.com’da dahildir.

Dünya üzerinde kişiler veya firmalar web sitelerini veya verilerini 7/24 dünyanın her yerinden internet üzerinden ulaşılabilir hale getirmek için sunucu barındırma hizmetine ihtiyaç duyar.

Bu gereksinim sebebiyle de dünya üzerinde bazıları milyar doların üzerinde değere sahip sunucu barındırma, bir diğer tabirle de sunucu kiralama hizmeti veren şirketler mevcut.

Bunlara genel tabirle hosting firması deniliyor. Bu kelime Türkçeye de kullanım tabiri olarak oturmuş durumda aslında.

Bir barındırma sağlayıcısı, yani bir hosting firması bir web sitesinin dosyalarını depolaması için kendi bünyesinde yer alan bir web sunucusunda yer ayırdığında, bir web sitesini barındırıyor, o web sitesine host oluyor demektir.

Yani bir hosting firması genel olarak bir web sitesinin dosyalarını – resimlerini – verilerini vs. barındırır ve tüm bu verilerin 7/24, 365 gün kesintisiz olarak dünyanın her yerinden ulaşılabilir olmasını sağlar. Siz host alımı yaptığınızda da web siteniz için sağlanan bu hizmeti almış olursunuz.

Not: Bu arada konusu geçmişken, Türkiye’nin en iyi hosting firmaları başlıklı yazıma da bu hizmeti veren en profesyonel firmaları incelemek için bakabilirisiniz.

Domain: Türkçe ismi ile alan adı olan domain, web sitenizin internet ortamındaki ismi ve adresidir. Yani insanları sitenize ulaştıracak bir web adresi. sizinsiteniz.com gibi. Ya da wpmavi.com , facebook.com , google.com gibi.

Sadece Hosting Nasıl Alınır? ve Hosting ve Domain Nasıl Alınır ? ( Birlikte / İNDİRİMLİ )

Bu yazıda hem sadece hosting nasıl alınır, hem de hosting ve domain nasıl alınır (birlikte) sorularını hem dünyanın en büyük ve en popüler firmalarından biri üzerinden, hem de alternatif olarak Türkiye’nin en iyi hosting firması üzerinden anlatıyor olacağım. Yani takip edebileceğiniz iki alternatifiniz olacak.

Bir de kısa bir not olarak paylaşmak istiyorum:

Bazı hosting firmaları çoğu zaman kampanya yaparak bir yıl ve üzeri süreler için hosting satın alma işlemi yapan müşterileri için hosting hizmeti yanında alınmak istenen domain adresini de 1 yıllığına ücretsiz bir şekilde hediye ediyorlar. (Gerçekten ücretsiz!)

Sadece hosting satın almak istiyorum diyenler için böyle bir fırsattan en başta bahsedeyim istedim ki, hosting satın alma yaparken ücretsiz bir şekilde bir domain adresine de 1 yıllığına da olsa sahip olma fırsatını değerlendirebilin.

(En kötü senaryoda 1 yılın sonunda, domain adresi için yenileme zamanı geldiğinde ücretsiz olarak aldığınız domain adresiniz eğer işinize yaramayacak bir durumda kalırsa yenileme yapmazsınız ve konu o şekilde kapanıp gider. Sizden ekstra ücret vs. kesinlikle talep edilmez.)

Şimdi hosting ve domain nasıl alınır sorusunu 2 farklı hosting firması üzerinden adım adım detaylı bir şekilde cevaplayacağım.

Ancak eğer bu satırları okuyorsanız, ki okuyanlar bence şanslı 🙂 Neden şanlı olduğunuzu da belki 1 veya 2 sene sonra anlayacaksınız, benim tavsiyem, her ne kadar yabancı bir firmadan hosting alma işlemlerini ilk sırada anlatsam da (böyle yapmak zorunda hissediyorum kendimi çünkü popüler olan bu firma.)

2. sırada anlattığım, yerli bir firma üzerinden hosting alma işlemini yapmanız kesinlikle sizin açınızdan daha faydalı olacaktır. Sebebi için en iyi hosting firmaları başlıklı yazıma bakabilirsiniz.

Hosting Alma İşlemleri (Yabancı Firma)

Önemli!Sürpriz sürpriz! Hosting alacağımız, dünyanın en büyük hosting şirketlerinden biri olan bu firmanın wpmavi.com okuyucularına özel, yani bu satıları okuyan ve hosting almak isteyen sizlere özel bir indirimli hosting fiyatı mevcut. 

(Wpmavi’nin günde binlerce okuyucusu olduğu için wpmavi.com okuyucularına özel böyle bir indirim sundular. Ben de bunu sizlerle paylaşarak değerlendirmek istedim.)

wpmavi indirim linki ile ( Buraya tıklayarak ) hosting firmasının sitesine gittiğinizde hem satın alacağınız hosting paketleri için yıllık alımlarda özel bir indirime sahip oluyorsunuz hem de domain adresi hosting paketi yanında ücretsiz olarak veriliyor. 

Başlayalım!

1-Öncelikle buraya (indirimli link) tıklayıp, wpmavi.com okuyucularına özel indirim uygulayacak olan firmanın Türkiye’deki resmi sitesine gidiyoruz.

Ulaştığımız sayfada biraz aşağıya indiğimizde karşımıza normal web hosting paketleri çıkıyor.

Genel ihtiyaçlarınız için bu paketleri de tercih edebilirsiniz ancak ben size bir web sitesi kurma konusunda muazzam kolaylık sağlayan ve popüler olan WordPress altyapısına uygun WordPress hosting paketleri üzerinden anlatım yapacağım. (bkz. WordPress Nerdir?)

Bu paketlerde WordPress altyapısı direkt kurulu olarak geliyor ancak siz başka bir site altyapısı ya da site kurma yöntemi kullanacaksanız da hosting yönetim panelinden tek tıkla bu altyapıyı silip istediğiniz site altyapısını dosya yöneticisi ile rahatlıkla kurabiliyor olacaksınız.

Dolayısıyla anlatımı daha rahat takip edebilmeniz adına size de WordPress hosting paketlerini tercih etmenizi öneririm.

Bunun için de ulaştığımız sayfa da üst taraftaki menüden WordPress >> WordPress Hosting seçeneğine tıklıyoruz.

WordPress Hosting Paketleri

2-Sayfanın biraz altına indiğimizde karşımıza 4 adet hosting paketi çıkıyor.

Hosting Paketleri

Hosting alma konusunda paket seçimi yaparken paketlerin sunduğu performans özelliklerine dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Çünkü aldığınız hosting paketinin sunduğu performans özellikleri ne kadar yüksek olursa, sitenizin açılma hızı da o kadar yüksek olacaktır.

Hangi paketin daha yüksek performans sunduğunu da paket özelliklerindeki aylık ziyaret miktarından çıkarabilirsiniz. Paketlerde yer alan aylık ziyaret sayısı kotaları, dolaylı olarak seçeceğiniz hosting paketinin performansını da temsil etmektedir aslında. 

Yani bir hosting paketinin sunduğu aylık ziyaret sayısı kotası ne kadar yüksekse, o hosting paketinin yer aldığı sunucuların performansı, yani işlemci, cpu ve ram gücü, diğer paketlere göre daha yüksektir.

Hosting paket seçimi tamamen sizin ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı. Fiyatı ne kadar yüksek bir hosting paketi seçerseniz, paketin sahip olacağı özellikleri de o kadar yüksek olacaktır.  Bu konuda tercih tamamen sizin.

#Burada yer alan ücretler doların durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Bu sayfada seçeceğimiz pakete karar verip o paket için Plan Seçin butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

3-Sonrasında hosting paketini ne kadar süreliğine alacağımıza dair seçim yapacağımız bir ekran önümüze geliyor. Aylık, yıllık, iki yıllık ve dört yıllık alım yapabiliyoruz.

Hosting paketi yanında verilecek olan ücretsiz domain sadece en az 1 yıl ve üzeri alımlarda geçerli.

En başta hosting paketinizi ne kadar uzun süreli alırsanız o kadar ucuza almış oluyorsunuz aslında. Mesela en başta 4 yıllık aldığınızda, hosting ücretine 8 bin TL küsürlük indirim uygulanıyor.

Ayrıca bu süreçte olası fiyat artışlarından da etkilenmiyorsunuz.

Tabii ki mali durumunuza göre karar sizin.

Süre seçimi yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan Devam Et butonu ile devam edelim.

Hosting Paketi Süre Seçimi

4-Bu adımda hosting satın aldığımız firmada bir hesap oluşturacağız.

Google hesabınızla veya bir mail adresi ve belirleyeceğiniz bir şifre ile hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Hesap Oluşturma

5-Sonraki adımda alacağımız hosting paketi için fatura bilgilerini giriyoruz.

Sonradan problem yaşamamak adına fatura formunu doğru bilgilerle doldurmanızı öneririm.

Formu doldurduktan sonra alttaki Devam Et butonuna tıklıyoruz.

Fatura Formu

5-Devamında açılan seçeneklerden bir ödeme yöntemi seçiyoruz.

Kredi veya banka kartı ya da Google Pay ile ödeme yapabilirsiniz.

Kart ile ödeme yapacaksanız kartınızın internet alışverişlerine açık olduğundan emin olun. Değilse bankanızın mobil uygulamasından veya müşteri hizmetlerini arayarak kolayca açtırabilirsiniz.

Ödeme yöntemini seçtikten sonra gerekli ödeme bilgilerini giriyoruz ve Ödemeyi Gönder butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

Ödeme Yöntemi Seçimi

6-Ödeme işlemi başarıyla tamamlandığında karşınıza aşağıdaki görselde gördüğünüz bir sayfa gelecektir.

Başlayın butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

Başlayın Butonu

7-Sonraki sayfayı sağ alt kısımdaki Atla seçeneği ile geçebilirsiniz. Bu adım önemli değil.

Bu Site Kimin İçin Seçenekleri

8-Sonraki adımda seçeneklerden Site Oluşturma seçeneğini işaretleyin ve sağ alttaki Sonraki butonuyla devam ediyoruz.

Site Oluşturma Seçeneği

9-Biz başta WordPress hosting aldığımız için bu adımda WordPress admin yani yönetim paneli için dil, mail adresi ve şifre belirlememiz isteniyor.

Sitenizi WordPress ile kuracaksanız, buraya girdiğiniz bilgileri daha sonra sitenizin yönetim paneline giriş için kullanacağınızdan unutmamak adına mutlaka not edin.

Başta da dediğim gibi aldığınız hostingde illa ki WordPress kullanacaksınız gibi bir durum yok. Başka bir altyapı ya da site kurma yöntemi kullanacaksanız da mail ve şifre alanlarını doldurup devam edin. Hosting kurulumu bitince hosting yönetim panelinden WordPress kurulumunu silersiniz.

Admin Paneli Giriş Bilgileri

10-Sonraki sayfa yer alan site türü seçimini de işaretleme yapmadan geçebilirsiniz.

Sağ alttaki Boş site oluştur seçeneği ile devam ediyoruz.

Site Türü Seçimi

Sıra geldi domain alma adımlarına.

11-Bu adımda hosting paketi ile birlikte hediye edilen domain adresini alacağız.

Bu sayfada bulunan kutucuğa almak istediğiniz domain adresini yazın.

Dikkat:Domain adresinizi yazarken  “ı ş ö ç ğ ü” gibi Türkçe karakterleri kesinlikle kullanmayın. Sadece İngiliz alfabesinde olan karakterleri kullanın. Aksi halde alan adınız geçerli olmaz. Özellikle ı harfine dikkat edin. “ı” harfi yerine “i” harfini kullanın.  (ü yerine u – ğ yerine g – ş yerine s vs gibi.)

Domain adresini yazdığınızda eğer alttaki görseldeki gibi kutunun altında açılan listede yazdığınız domain adresi karşısında Başka bir sağlayıcıda kayıtlı, Bu alan adı zaten alınmış vs gibi bir ibare varsa, o alan adını maalesef alamazsınız.

Alınamaz Domain Adresi

Bu durumda daha önce başkası tarafından satın alınmamış bir domain adresi bulana kadar alternatif alan adlarını kutuya yazmanız gerekiyor.

Yazdığınız domain adresi alınabilir olduğunda da alttaki görseldeki gibi domain adresi karşısında Ücretsiz ibaresi yer alacaktır. Yani o alan adı alınabilir durumdadır.

Almak için de üzerine tıklıyoruz ve sağ alttaki Sonraki butonu ile ilerliyoruz.

Alınabilir Domain Adresi

Bu şekilde de domain alma işlemini gerçekleştirmiş oluyoruz. Ancak aldığımız domain adresinin ismimize tescil edilmesi için bilgi formu doldurarak domain kaydını tamamlamamız gerekiyor.

12-Bunun için sonraki sayfada öncelikle ülke bölümünden seçim yapıyoruz.

Ardından da domain adresimizi kişisel kullanım için mi yoksa şirketimiz için mi aldığımızın bilgisini seçip Sonraki adım butonuna tıklıyoruz.

Domain için Ülke ve Hesap Türü Seçimi

13-Ardında açılan formu doğru bilgilerle dolduruyoruz.

Önemli: Burada gireceğiniz bilgileri mutlaka doğru bilgiler olarak belirtin çünkü aldığınız domain adresi burada belirttiğiniz bilgiler üzerine tescil edilecektir. Aldığınız domain adresi üzerinde yasal ve resmi bir hakka sahip olabilmeniz için domain adresinin kayıt edildiği owner – yani sahip kişi bilgileri sizin bilgileriniz ile birebir uyuşmak zorunda.

Önemli:Özellikle verdiğiniz e-mail adresine dikkat edin çünkü domain adresi tescili doğrulmasını burada belirttiğiniz e-mail adresine gelecek olan mailler aracılığı ile yapacaksınız.

Domain Tescil Formu

14-Sonraki sayfada hosting için bir lokasyon seçimi yapıyoruz.

Bu, web sitenizin kurulacağı sunucunun nerede olacağına dair bir seçimdir. Hedef ülkeye yakın bir lokasyon seçmek, siteniz için daha hızlı yükleme süresi sağlar.

Mesela şu an Türkiye için en yakın lokasyon Almanya. Sizin web siteniz başka bir ülkede hizmet verecekse, o ülkeye yakın bir lokasyon seçebilirsiniz.

Seçim sonrası alttaki Sonraki butonuyla devam ediyoruz.

Hosting için Lokasyon Seçimi

15-Sonraki adımda WordPress altyapısı hostinginize kurulmaya başlıyor. Bu işlem biraz uzun sürebilir.

16-Kurulum tamamlanınca direkt WordPress yönetim paneline yönlendirileceksiniz.

Karşınıza gelen sayfada sağ üst kısımdaki hPanel’e Git seçeneğine tıklayarak hosting yönetim paneline ulaşabilirsiniz.

Hosting Yönetim Paneline Giriş

Bu noktada domain tescili adına son olarak, hem domain tescili için, hem de hosting firmasında oluşturulan üyelik için gönderilen mailleri açıp o maillerin içerisinden bulunan doğruluma linklerine tıklayarak üyeliğinizi ve tescil bilgilerinin doğruluğunu onaylayın.

Önemli:Onay işlemlerini kesinlikle atlamayın. Bunu atlarsanız domain kaydında bir süre sonra problem oluşabilir ve aldığınız domain doğrulama olmadığı için elinizden alınarak boşa düşebilir.

Böylece hosting nasıl alınır ya da birlikte hosting ve domain nasıl alınır öğrenmiş olduk. (Daha doğrusu yabancı firmadan hosting alma işlemini öğrenmiş olduk.) Sırada yerli firma üzerinden hosting ve domain nasıl alınır, bunun anlatımı mevcut.

Hosting ve Domain Alma (Yerli Firma)

Hosting ve domain nasıl alınır sorusunu alternatif olarak bir de yaptığım testler sonucu da en iyi performansı gösteren hosting firmalarından biri (bkz: testlere şuradan ulaşabilirsiniz ) üzerinden (buradan sitelerine ulaşabilirsiniz) cevaplamak istedim.

Hosting ve domain almak için alternatif olarak pekala bu firma ile de ilerleyebilirsiniz.

Önemli! Sürpriz sürpriz! Eğer hosting alma işlemini bahsettiğim bu firma üzerinden gerçekleştirmek isterseniz, bu hosting şirketinin wpmavi.com takipçilerine özel;

yani bu satırları okuyan ve hosting almak isteyen sizlere özel, indirimli hosting fiyatları mevcut.

(wpmavi’nin günde binlerce okuyucusu olduğu için wpmavi.com okuyucularına özel böyle bir indirim sundular. Ben de bunu sizlerle paylaşarak değerlendirmek istedim.)

1- Öncelikle buraya (indirimli link) tıklayıp, wpmavi.com okuyucularına özel indirimli hosting paketlerinin satıldığı sayfaya gidiyoruz.

İndirim sayfasında gördüğünüz hosting paketlerinde sunulan RAM ve CPU özellikleri internet sitemizin hızı açısından önemli ögeler. RAM ve CPU özellikleri ne kadar yüksek bir sunucu tercih edersek, internet sitemize performans açısından o kadar çok katkı sağlayacaktır.

Benim tavsiyem, eğer bütçeniz uygunsa RAM ve CPU özellikleri en yüksek olan Premium-D paketi almanız yönünde olacaktır.

Tabi 2 CPU ve 2 GB RAM sunan en düşük Limitsiz paketi de tercih edebilirsiniz ancak sonrasında sitenizden hız performansı adına çok bir şey beklememeniz gerektiği bilgisini de ileteyim.

Burada mali durumunuza göre karar tabi ki sizin fakat ben bu işin uzmanı olarak sitenizde hız problemleri yaşamamanız için sizi en başta uyarmış olayım.

Bu sayfada seçeceğimiz pakete karar verip alt kısımlarındaki Sipariş butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

Hosting ve Domain Alma 1. Adım – Hosting Paket Seçimi

2-Sonraki sayfada hangi alan adı üzerine site açmak istiyorsak, arama kutusuna o alan adını yazıp Uygunluğu Kontrol Et butonuna tıklayarak domain adresi araması yapıyoruz. 

Dikkat: Arama kutusuna istediğiniz domain adresinizi yazarken  “ı ş ö ç ğ ü” gibi Türkçe karakterleri kesinlikle kullanmayın. Sadece İngiliz alfabesinde olan karakterleri kullanın. Aksi halde alan adınız geçerli olmaz. Özellikle ı harfine dikkat edin. “ı” harfi yerine “i” harfini kullanın.  (ü yerine u – ğ yerine g – ş yerine s vs gibi.)

Aratma sonucu aşağıdaki görseldeki gibi Üzgünüz, bu alan adı daha önce tescil edilmiş uyarısı alırsanız, arattığınız domain adresinin daha önce başkası tarafından alınmış ve tescillenmiş anlamına gelir. Yani bu alan adını alamıyorsunuz maalesef.

Hosting ve Domain Alma 2. Adım – Alan Adı Arama (Alınamaz Alan Adı)

Siz de arama sonucu böyle bir uyarıyla karşılaşırsanız daha önce başkası tarafından alınmamış bir alan adı bulana kadar alternatif alan adlarını aratmaya devam etmeniz gerekiyor.

Daha önce başkası tarafından alınıp tescil edilmemiş bir alan adı bulduğunuzda aşağıdaki görseldeki gibi Tebrikler, bu alan adı müsait! mesajı alırsınız.

Alınabilir domain adresinizi bulduğunuzda hemen altındaki kısımdan da alan adı için bir süre belirleyin. Dolar ve enflasyon sebebiyle olası fiyat artışlarından etkilenmemek için uzun süreli bir seçim yapabilirsiniz.

Süre seçiminden sonra da alttaki Devam butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçelim.

Hosting ve Domain Alma 2. Adım – Alan Adı Belirleme ve Süre Seçimi

3-Sonraki sayfada bulunan Ödeme Sıklığı kısmından aldığımız hosting hizmeti için süre seçimi yapıyoruz.

#Domain belirleme adımında alan adınızın süresi için ne seçtiyseniz, ödeme sıklığı kısmından hosting sürenizi de aynı seçin. Domain ile hosting süresini aynı seçmek mantıken daha uygun olacaktır. Domain ve hosting birbirinin tamamlayıcısıdır. Hosting olmadan alan adı, alan adı olmadan da hosting hiç bir işe yaramıyor. Buna göre de satın alım süreleri de aynı olmalı.

Hosting ve Domain Alma 3. Adım – Hosting için Süre Seçimi

4-Sayfanın alt kısmındaki Paket Özellikleri kısmındaki Mevcut Eklentiler bölümünde bazı ek hizmetler mevcut.

Bu hizmetlere hiç gerek yok.

Google Web Sitesi Kaydı işlemini kendiniz de yapabilirsiniz. Ücret ödemenize gerek yok. Buraya tıklayarak bunu nasıl yapabileceğiniz öğrenebilirsiniz.

Aldığınız hosting paketi dahilinde haftalık yedekleme özelliği mevcut. Bu nedenle Günlük Yedekleme hizmetine de gerek yok. Haftalık yedekleme yeterli olacaktır. Keza site yedeğini kendiniz maneul olarak da alabilirsiniz.  WordPress yedek alma ve geri yükleme adlı yazımda bunu nasıl yapabileceğinizi detaylıca anlattım.

Kurumsal E-mail Hizmetine de gerek yok. Hosting paketi ile beraber kontrol paneline bir ücret ödeyerek cPanel alıyoruz. cPanel üzerinden info@sizindomainadresiniz.com gibi kurumsal mail adreslerini kolayca oluşturabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı yine şirket maili açma adlı yazımda tüm detaylarıyla anlattım.

Sonuç olarak hiçbir ek hizmet işaretlemesi yapmadan sağ taraftaki Devam butonuna tıklayarak devam edelim.

Hosting ve Domain Alma 4. Adım – Ek Hizmetler

5-Sonraki sayfada DNS Yönetimi ve Whois bilgileri koruma hizmetleri seçenekleri mevcut. 

DNS Yönetimi zaten hosting paketi ile birlikte ücretsiz veriliyor. Ek olarak düşük bir ücrete bir de Whois Kimlik Bilgileri Koruma hizmetini de işaretleyerek sepetimize ekleyebiliyoruz.

Whois bilgisi , alan adının kimin üzerine tescil edildiğini gösteren bilgidir. Whois siteleri üzerinden bir alan adının kimin üzerine kayıtlı olduğu sorgulanabilir. Ancak bu hizmeti aldığınızda, alan adının kimin üzerine tescil edildiği bilgisi tamamen gizlenir. Alıp almamak sizin tercihinize kalmış.

Tercihinizi yaptıktan sonra Devam butonuna tıklayarak devam edelim.

Hosting ve Domain Alma 5. Adım – Alan Adı Konfigürasyonu

6- Sonraki sayfada sepet özetini görüyoruz. Sepetimizde seçtiğimiz hosting paketi ve belirlediğimiz domain adresi mevcutsa her şey tamam demektir. Sayfanın altındaki Ödeme butonu ile bir sonraki adıma geçelim.

Hosting ve Domain Alma 6. Adım – Sepet Özeti

7-Sonraki sayfada kayıt işlemleri için öncelikle bizden istenen tüm bilgileri dolduruyoruz.

Bu kısımda yer alan bilgileri doğru bir şekilde doldurmanızı tavsiye ederim çünkü hosting ile birlikte aldığınız domain adresinin tescili burada verdiğiniz bilgiler üzerine yapılacaktır.

Yanlış bilgi girmeniz durumunda aldığınız domain adresi üzerinde olası bir hak durumu oluştuğunda kendi üzerinize kayıtlı olduğunu kanıtlayamaz durumda olur ve alan adınızı kaybedebilirsiniz.

Ayrıca bu formlara girdiğiniz mail adresiniz ve Hesap Güvenliği bölümünde belirlediğiniz şifre ile daha sonra firmadaki hesabınıza giriş yaparken kullanacağınız bilgilerdir. Şifrenizi bir yere not etmeyi unutmayın.

Hosting ve Domain Alma 7. Adım – Domain Tescil ve Kayıt İşlemleri

8- İstenilen bilgileri doldurduktan sonra alt kısımdaki Ödeme Seçimi bölümünden, ister kredi veya banka kartınızla isterseniz de  Havale/EFT yöntemi ile ödememizi gerçekleştirebiliyoruz.

#Kredi veya banka kartı ile ödeme yapacaksanız, kartınızın internet alışverişlerine açık olduğundan emin olun. Değilse mobil bankacılıktan ya da bankanızın müşteri temsilcisine bağlanarak kolayca açtırabilirsiniz.

Ödeme bilgilerimizi girip Hizmet Sözleşmesi kutucuğunu da işaretledikten sonra Siparişi Tamamla & Ödeme butonuna tıklıyoruz.

Hosting ve Domain Alma 8. Adım – Ödeme Yöntemi Seçimi

İşlemler bu kadar. Hosting ve domain nasıl alınır sorusuna yerli bir firma ile cevap vermiş olduk.

Son Olarak

#Eğer bir site kurmak için neler gerektiğini araştırırken domain ve hosting satın almak gerektiğini öğrenip, ardından domain ve hosting nasıl alınır diye araştırırken bu yazıya geldiyseniz,

Blogumda hosting ve domain nasıl alınır yazıma ek olarak bir internet sitesi nasıl kurulur başlıklı yazım da mevcut.

Ayrıca domain ve hosting nasıl alınır öğrendiğinize göre internet sitesi kurmaya ek olarak, farklı kategorilerde siteleri de aşağıda linklerini verdiğim yazılarımı takip ederek de kurabilirsiniz.

Forum Sitesi Kurma

Blog Sitesi Kurma

Haber Sitesi Kurma

Şirket Sitesi Kurma

E-Ticaret Sitesi Kurma

WordPress ile site kurma

Eğer şirketiniz, firmanız ya da dükkanınız için bir şirket maili almak için domain ve hosting nasıl alınır diye araştırıp, bu yazıya geldiyseniz de, yine blogumda info mail nasıl alınır başlıklı bir yazım da mevcut.

Yine ek olarak, aldığınız hosting ve domain üzerine wordpress kurulumu (bkz: wordpress nedir) yapmak istiyorsanız da, WordPress Kurulumu başlıklı yazımdan wordpress kurulumunu detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Umarım Hosting Nasıl Alınır? Hosting ve Domain Nasıl Alınır? (Birlikte) Başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Hosting Nasıl Alınır ? Hosting ve Domain Nasıl Alınır (Birlikte) Burak Oran

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir